dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle

Mexicaanse Rijstsalade (vegetarisch)
Recept voor 2 personen, tijd 20 minuten
Ingrediënten:

  • 150 gr (zilvervlies)rijst
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 150 gr mais
  • 150 gr bonen zoals kidneybonen of zwarte bonen uit blik
  • 2 tl Mexicaanse kruiden (een kant-en-klare kruidenmix of een zelfgemaakte mix)
  • verse koriander
  • citroensap

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. 
  • Snijd de paprika, rode ui en tomaten in stukjes. 
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika en ui ongeveer 5 minuten. 
  • Daarna voeg je de mais en bonen toe en zet je na 1-2 minuten het vuur uit. 
  • Meng in een kom de gekookte rijst, paprika, ui, tomaten, mais, bonen, Mexicaanse kruiden en een scheutje citroensap. 
  • Serveer met de Mexicaanse rijstsalade met wat koriander.


Tips:
De rijstsalade  is prima de volgende dag koud te eten als lunch! Als je dit als een bijgerecht eet dan is dit meer dan genoeg voor 3 personen.



 
 
 
 
E-mailen
Map