dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle
Mexicaanse Rijstsalade (vegetarisch)
Recept voor 2 personen, tijd 20 minuten
Ingrediënten:
- 150 gr (zilvervlies)rijst
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 150 gr mais
- 150 gr bonen zoals kidneybonen of zwarte bonen uit blik
- 2 tl Mexicaanse kruiden (een kant-en-klare kruidenmix of een zelfgemaakte mix)
- verse koriander
- citroensap
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snijd de paprika, rode ui en tomaten in stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de paprika en ui ongeveer 5 minuten.
- Daarna voeg je de mais en bonen toe en zet je na 1-2 minuten het vuur uit.
- Meng in een kom de gekookte rijst, paprika, ui, tomaten, mais, bonen, Mexicaanse kruiden en een scheutje citroensap.
- Serveer met de Mexicaanse rijstsalade met wat koriander.
Tips:
De rijstsalade is prima de volgende dag koud te eten als lunch! Als je dit als een bijgerecht eet dan is dit meer dan genoeg voor 3 personen.