dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle

Kippenbout Stoofpot 

Ingrediënten:

  • 4 Kippenbouten
  • Chorizo (1 hele worst)
  • 4 tenen Knoflook
  • 2 middelgrote uien
  • 2 blik tomatenblokjes
  • Rode wijn
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Peterselie
  • 1 blik Borlottibonen
  • 1 blik Cannellini bonen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

Grote pan
Snijplank
Mes
Waterkoker
Pollepel
Maatbeker

Bereiding:

  1. Zet de pan op het vuur met een scheutje olijfolie
  2. Braad de kippenbouten even aan totdat het vel goudbruin is.
  3. Ontvel de Chorizo en snij dit in kleine blokjes.
  4. Pel en hak de knoflook fijn.
  5. Pel en snipper de uien. (de uien kun je ook in halve ringen snijden).
  6. Kook ongeveer 1,5 liter water in de waterkoker.
  7. Los de bouillonblokjes op in het kokende water (dit kan in een maatbeker of een pan).
  8. Haal de kippenbouten uit de pan en zet deze even apart op jouw snijplank.
  9. Zet de chorizoblokje aan in de grote pan met daarin de sappen en olie van de kip.
  10. Voeg de uien en knoflook toe en bak dit totdat de uien glazig zijn. Let op, op een wat lager vuur zodat de knoflook niet aan gaat branden.
  11. Open de blikjes tomatenblokjes en voeg deze toe in de pan.
  12. Voeg rode wijn toe, dit kan een hele fles zijn (nou ja, de inhoud dan) of minder indien gewenst.
  13. Leg de kippenbouten bovenop de ingrediënten.
  14. Voeg de bouillon toe, zorg dat de kippenbouten volledig onderstaan en dat de bouillon tot aan de rand van de pan komt
  15. Stoof de kip in 45-60 minuten gaar op een laag vuurtje.
  16. Voeg de Cannellini- en Borlottibonen toe en verwarm deze.
  17. Breng het geheel verder op smaak met zout en peper.
  18. Hak de peterselie fijn.
  19. Schep de stoofpot op en serveer in een diep bord. Bestrooi het gerecht met wat peterselie.


KippenboutStoofpot 6
KippenboutStoofpot 6
KippenboutStoofpot 7
KippenboutStoofpot 7
KippenboutStoofpot 8
KippenboutStoofpot 8
KippenboutStoofpot 9
KippenboutStoofpot 9
KippenboutStoofpot 10
KippenboutStoofpot 10
KippenboutStoofpot 2
KippenboutStoofpot 2
KippenboutStoofpot 11
KippenboutStoofpot 11
KippenboutStoofpot 12
KippenboutStoofpot 12
KippenboutStoofpot 13
KippenboutStoofpot 13
KippenboutStoofpot 14
KippenboutStoofpot 14
KippenboutStoofpot 2
KippenboutStoofpot 2
KippenboutStoofpot 15
KippenboutStoofpot 15
KippenboutStoofpot 16
KippenboutStoofpot 16
KippenboutStoofpot 17
KippenboutStoofpot 17
KippenboutStoofpot 18
KippenboutStoofpot 18

Tips: Voor je de kip gaat bakken, eerst even omspoelen onder de koude kraan en deppen met keukenrol. Laat de bonen even uitlekken en spoel ze met koud water om. Dit haalt een hoop zetmeel weg, die niet nodig is voor de stoofpot.

Serveren: Lekker met een groot stuk rustiek brood, gekookte rijst of met gekookte krieltjes. Vooral met rustiek brood dat goed het vocht van de stoofpot opzuigt.

Bewaren: Je kunt het natuurlijk invriezen en dan weer in de koelkast ontdooien. De stoofpot verwarmen op
een laag vuurtje. En zelfs zonder kip is het heerlijk met rijst!

Kippenbout Stoofpot
een hele makkelijke kippenbout stoofpot!
Kippenbout Stoofpot.docx (323.22KB)
Kippenbout Stoofpot
een hele makkelijke kippenbout stoofpot!
Kippenbout Stoofpot.docx (323.22KB)
 
 
 
 
E-mailen
Map