dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle
Quesadilla met gehakt
Recept voor circa 4 quesadilla’s, 2 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram gehakt
- 4 wraps
- 1 ui
- 3 tomaten
- 2 theelepel taco kruiden of eigengemaakte Mexicaanse kruidenmix
- 1 teen knoflook
- 1 zakje geraspte kaas
- lekker met Mexicaanse rijstsalade of groene salade
- zure room
Benodigdheden:
- Mes
- Koekenpan
- Pollepel
- Plank
- Paletmes (of een spatel)
- Kom
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd ook de tomaten in blokjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en tomaten ongeveer 5 minuten.
- Voeg dan het gehakt en de taco kruiden toe.
- Bak dit ongeveer 5 minuten totdat het gehakt gaar is.
- Verdeel wat geraspte kaas over de helft van een wrap.
- Schep een paar lepels van het gehaktmengsel hier overheen.
- Strooi nog wat geraspte kaas er overheen en vouw de wrap dubbel.
- Giet een scheutje olie in een pan.
- Als de olie warm is leg je de quesadilla voorzichtig in de pan.
- Bak de quesadilla op een lager vuur een paar minuten per kant totdat hij aan beide kanten mooi bruin is.
- Snijd de quesadilla met gehakt in stukken en serveer met zure room.
Serveertip:
Je kunt dit prima met een frisse groene salade eten of als je zin hen met de Mexicaanse Rijstsalade.
Indien je na de maaltijd nog wat gehakt over hebt dan kan je dit prima met de salade voor de lunch eten! Of het gehakt met een stuk brood is ook geen verkeerde lunch!