dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle

Lahmacun met salade en kip
3 stuks voor 2 personen

Ingrediënten:

  • Verse lahmacun
  • Ijsbergsla (of gebruik een salademix als je geen zin hebt om te snijden)
  • Komkommer
  • 3 tomaten
  • Knoflookmayonaise (eigengemaakt of gekocht)
  • Kipfilet 2 stuks (of kipfiletstukjes)
  • Cayennepeper
  • Venkelzaad
  • Olie
  • Zout en peper


Benodigdheden:

  • Mes
  • Plank
  • Koekenpan
  • Oven
  • Schaal

 

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes
  2. Meng met beetje olie, cayennepeper, zout en peper en venkelzaad
  3. Zet koekenpan op vuur en laat deze warm worden
  4. Zodra koekenpan warm is doe de kipfilet in de pan en bak deze bruin
  5. Zodra de kipfilet bruin is zet het vuur lager en gaar de kip langzaam gaar
  6. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
  7. Was de komkommer en snij deze in kleine blokjes
  8. Was de tomaten en snij deze ook in kleine blokjes
  9. Snij 1/3 van de ijsbergsla af en snij de sla in dunne reepjes
  10. Was de sla en droog deze
  11. Zodra de over voorverwarmd is, plaats een lahmacun in de oven op een rooster en verwarm deze in 3 minuten (op de verpakking staat wellicht 2 minuten maar 3 minuten is beter).
  12. Haal de lahmacun uit de over en leg deze op een plank
  13. Strooi in het midden (over de gehele lengte) wat gesneden ijsbergsla, daarna wat tomaten en komkommer.
  14. Verdeel stukjes kip (met de venkelzaadjes) over de groente
  15. Voeg wat knoflookmayonaise toe en vouw de lahmacun over elkaar heen. De linkerhelft naar het midden en dan de rechterhelft naar het midden.

Tips

De lahmacun kan prima de vriezer is zodra je het gekocht hebt. Ontdooien en dan gebruiken. 

De overgebleven kip, sla, komkommer en tomaat is prima voor de volgende dag als lunch te eten. 

Je kunt natuurlijk ook creme fraiche gebruiken in plaats van knoflookmayonaise, maar ik vind juist de knoflookmayo extra smaak geven. Gebruik je creme fraiche dan kun je bij de kip natuurlijk knoflook en uit toevoegen.

Hoe meer cayennepeper hoe sterker de smaak. Je kunt natuurlijk ook gewoon zout en peper gebruiken.



 
 
 
 
E-mailen
Map