dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle
Lemon Curd
Ingrediënten:
- 2 grote citroenen
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram Roomboter (ongezouten)
- 2 eieren
Benodigdheden:
Raps
Pers
Mengkom
Snijplank
Mes
Mengkom
Steelpan
Zeef
Spatel
Bereiding:
- Was de citroenen
- Rasp de schil van beide citroenen.
- Pers beide citroenen uit en zeef het sap om eventuele pitjes te verwijderen.
- Zet het steelpannetje op een laag vuur met kokend water.
- Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de mengkom.
- Zet de mengkom op het steelpannetje met kokend water.
- Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer dit rustig door elkaar tot een gladde massa.
- Als de boter gesmolten is, voeg dan citroensap toe en roeren.
- Kluts de eieren los en voeg deze al roerend toe aan het mengsel op het vuur.
- Blijf roeren totdat de curd dikker wordt.
- De lemon curd moet dikker zijn dan yoghurt.
Tip: Je kunt de lemon curd warm of koud eten. Let op: de lemon curd wordt steviger zodra deze afkoelt.
Serveren: Dit is heerlijk bij ijs, op een key lime pie of monchou-taart en kan natuurlijk door de yoghurt.
Bewaren: Je kunt de lemon curd gewoon in een potje bewaren in de koelkast.