dkitchen.nl
Kokkerellen met Danielle
Havermoutkoek
Ingrediënten:
- 1 1/4 beker Havermout
- 1 1/2 beker Rozijnen
- 1/2 beker Suiker
- 1 beker Zelfrijzend Bakmeel
- 1/2 pakje Roomboter (ongezouten)
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 Ei
- 1 1./2 beker Notenmix
- 1 citroen
- 1 potje Gemberbolletjes op siroop
Benodigdheden:
Oven
Ovenschaal of springvorm
Beker (te gebruiken voor het afmeten van de ingrediënten)
Snijplank
Rasp
Mes
Mengkom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Laat de roomboter langzaam smelten op een laag vuurtje.
- Snij de gemberbolletjes in kleine stukjes.
- Hak de notenmix in grove stukjes.
- Rasp de citroen.
- Meng alle ingrediënten samen en goed door elkaar.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng nogmaals goed door.
- Beboter de springvorm/ovenschaal.
- Vul de springvorm/ovenschaal met het mengsel en druk het stevig aan.
- Plaats de vorm in een voorverwarmde over en bak de havermoutkoek in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Het midden van de koek mag nog wat plakkerig zijn!